...
Freelancer gezocht

Het aantal freelancers in België bereikt een recordniveau

Gepubliceerd op 16-10-2023

Het aantal freelancers in Vlaanderen en Brussel bereikt een recordniveau. Dat meldt Unizo in De Zondag. Op vijf jaar tijd gaat het om een stijging van meer dan 30 procent in Vlaanderen en 25 procent in Brussel.

Volgens het nieuwste Freelancer Focus Rapport van Unizo, werd de kaap van 200.000 freelancers in Vlaanderen en Brussel overschreden. De opkomst van de virtual assistant is een factor in deze stijgende trend. Deze trend is al enkele jaren bezig en de verwachting is dat het aantal zal blijven stijgen. De populairste sectoren om in te freelancen zijn advies (consultancy), PR, communicatie en IT. Slechts één op de tien freelancers houdt zich bezig met creatieve activiteiten. Het succesverhaal van freelancen mag geen verrassing zijn. Het is een antwoord op de maatschappelijke vraag naar flexibiliteit, zowel van de opdrachtgever als de freelancer zelf. Dankzij freelancers kunnen kmo’s efficiënte en flexibele oplossingen vinden in deze krappe arbeidsmarkt.

De AdminFabriek biedt virtual assistants / freelancers aan en speelt in op deze markt. Wij onderscheiden ons op verschillende vlakken van de concurrentie. Ten eerste is ons aanbod groter. Wij beperken ons niet alleen tot administratieve ondersteuning, maar breiden ons aanbod uit naar administratie, marketing en sales. Ten tweede is er de samenwerking met verschillende partners, bv. partners die gespecialiseerd zijn in AI en intellectuele eigendom. Deze twee factoren zorgen ervoor dat wij meer expertise in huis hebben en betere oplossingen kunnen bedenken voor onze klanten. Bovendien merken wij, door onze ethische manier van ondernemen, dat onze prijzen doorgaans lager liggen dan die van de concurrentie. Dit maakt ons bedrijf erg concurrentieel in een groeiende markt.

Bedrijf

Contact

+32 486 180 460

BTW: BE 0803.384.682

Privacyverklaring | © 2024 Copyright AdminFabriek