...
werken in het buitenland

Werken zonder grenzen

Gepubliceerd op 15-03-2024

In de moderne wereld van digitalisering en globalisering zien we een opmerkelijke verschuiving in de manier waarop werk wordt uitgevoerd. Met de opkomst van geavanceerde communicatietechnologieën en de mogelijkheid om alles online te doen, wordt de traditionele werkplek steeds meer vervangen door een virtuele omgeving. Een opvallende trend is de toename van virtuele assistenten die vanuit het buitenland opereren. Ook wij, bij de AdminFabriek, werken af en toe vanuit het buitenland.

Wat zijn de voordelen van werken vanuit het buitenland?

Het concept van een virtuele assistent is niet nieuw, maar de mogelijkheid om vanuit het buitenland te werken heeft de populariteit ervan aanzienlijk vergroot. Hier zijn enkele redenen waarom steeds meer virtuele assistenten ervoor kiezen om grenzen te overschrijden:

  1. Goed weer: Een groot deel van het jaar is het in België slecht weer, koud en regen. Werken vanop een terras in de zon, terwijl het in het thuisland pijpenstelen regent kan voor een boost zorgen in het werkplezier.
  2. Kosten van levensonderhoud: In sommige landen kunnen de kosten van levensonderhoud lager zijn dan in andere, waardoor het voor virtuele assistenten financieel aantrekkelijk is om vanuit het buitenland te werken. Ze kunnen profiteren van gunstigere wisselkoersen en lagere kosten voor huisvesting, voedsel en andere uitgaven.
  3. Flexibiliteit: Werken als virtual assistant biedt een grote mate van flexibiliteit wat betreft werktijden en locatie. Dit stelt virtual assistants in staat om te werken vanuit hun eigen huis of vanuit een locatie van hun keuze, waar ter wereld dat ook mag zijn. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn voor mensen die graag reizen of die de flexibiliteit willen hebben om werk te combineren met andere verplichtingen.
  4. Internationale ervaring: Het werken en vertoeven met mensen uit verschillende landen biedt waardevolle internationale ervaring en kan leiden tot een breder professioneel netwerk en andere inzichten.

Hoe doen wij dit?

De afgelopen week vertoefde de AdminFabriek in Egypte. Wij kozen voor een all-in hotel in de zon, vlakbij Marsa Alam. Een all-in hotel is makkelijk, omdat alles voor je klaarstaat. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over het avondeten of het schoonmaken van je kamer. De focus kan dus volledig gaan naar werk, afgewisseld met ontspanning. Het all-in hotel waarvoor we kozen was ook 12+, dus zonder het lawaai van spelende kinderen. Dit zorgde voor een rustgevende omgeving. ’s Morgens lag de focus op werken en ’s middags lag de focus op ontspanning in de zon. Deze combo werkte perfect. Het werk bleef niet liggen en we hadden tegelijkertijd de mogelijkheid om onze batterijen op te laden. Een goede wifi-verbinding en een laptop waren alles wat we nodig hadden om ons werk te kunnen blijven doen. Dit soort werk-/ontspanningsreizen zullen wij ook in de toekomst regelmatig doen. Hoge kwalitatieve dienstverlening blijft uiteraard wel de prioriteit. Dus als er strakke deadlines zijn, of als we op locatie moeten gaan, plannen we uiteraard geen reizen in die periode. De AdminFabriek probeert vooruitstrevend te zijn op alle vlakken. Wij zijn dan ook een voortrekker in nieuwe manieren van samenwerken.

Ben jij ondernemend en wil jij ook graag werken vanop een plek in de zon? Of heb jij een vooruitstrevend bedrijf dat graag met ons wil samenwerken? Contacteer ons dan vrijblijvend. Wij bespreken graag de mogelijkheden.

Bedrijf

Contact

+32 486 180 460

BTW: BE 0803.384.682

Privacyverklaring | © 2024 Copyright AdminFabriek